Træflis

Vores flis er fremstillet af hele træstammer af gran- og fyrretræ, uden grene eller nåle, og er velegnet til afdækning i haven.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Anvendelse i haven

Ved at lægge et 10 cm. tykt lag flis på et rengjort bed i haven har du faktisk fred for ukrudt i de næste 4-5 år. Alt frøukrudt vil simpelthen ikke kunne spire, og de enkelte planter af rodukrudt, som kommer igennem flisen, er meget nemme at rykke op, da de har en lang rod. Men heldigvis kommer diverse løgplanter fint op gennem flisen, så man stadig har glæde af disse blomster uden at skulle tænke på at hakke ukrudt ugentligt for at have en flot have.

Når man tildækker jorden i haven med flis, så er der også en anden fordel. Nemlig den, at flisen holder på fugten, så jorden ikke så let udtørres, og man kan derfor have mere glæde af planterne i tørre perioder uden at skulle vande så meget.

Da flisen langsomt omsættes og formuldes i løbet af ca. 5 år, bliver jorden således løbende forbedret. Vil man gøre det rigtigt godt, ja så pynter man bedene om foråret med lidt nyt flis. På denne måde holdes laget af flis hele tiden konstant, og bedets udseende bevares, uden risiko for, at jorden efter nogle år blotlægges og giver grobund  for fremspiring af ukrudt.

Anden anvendelse

Flisen kan naturligvis også anvendes i parker og anlæg, på havegange, på ridebaner eller steder, hvor dyr går meget og træder jorden helt op.